23 juni 2016

Accreditatie-normen leiden tot een slimme oplossing van All Modul

Accreditatie-normen leiden tot een slimme oplossing van All Modul

In veel ziekenhuizen in België en Nederland worden normen en geïmplementeerde werkprocessen geaccrediteerd door o.a. NIAZ en JCI. Vanuit het accreditatie perspectief heeft All Modul de medicijndistributie en meer specifiek de medicatiewagens onder de loep genomen.

Aan medicatiewagens worden eisen gesteld omtrent toegang tot het EPD of IT-omgeving van de zorginstelling, medicijndistributie, barcodescanning aan de bedzijde en de afsluiting van zo’n medische wagen. 

De vaak toegepaste modulaire stalen ladewagen van All Modul kan aan deze accreditatie-eisen voldoen. Door het modulaire karakter van deze wagen is het uitermate geschikt voor de gangbare werkwijzes binnen de medische logistiek. Speciaal voor medicatiedistributie toepassing hebben wij de standaard uitvoering van de medicatiewagen voorzien van een slimme upgrade. De specifieke transformatie zit hem in het toevoegen van een IT-hardware oplossing en een elektronisch RFID slot.

 

IT oplossing

We hebben diverse oplossingen om IT hardware op onze wagens te integreren, onder andere een medische PC van 19”, 22” of 24” met anti-microbiële coating. In de schermen zijn (verwisselbare) accu’s geïntegreerd die zorgen voor een autonome werking van 10 uur achtereen. Dus zonder tussentijds opladen. De accu’s zijn overigens gemakkelijk uit te wisselen en/of op te laden in een centraal accu-oplaadpunt of via een optioneel netsnoer rechtstreeks op de wagen. Doordat er geen extra accupakket in de wagen nodig is, scheelt dit weer in de ruimte aan de binnen- en buitenzijde van de ladewagen en is er meer opslagruimte voor medicatie of verbruiksartikelen. Ook blijft de wagen relatief lichter, dus beter te manoeuvreren. 

Bij een medische PC horen ook een medisch toetsenbord en muis, daar hebben wij diverse oplossingen voor. Optioneel zijn de medische PC’s met touchscreen te verkrijgen.

 

Afsluiting van de medicatiewagen

Het RFID slot zorgt voor de afsluiting van de gehele wagen en is te openen middels alle bekende Mifare (Desfire) passystemen, zoals die vaak al aanwezig zijn in personeelspassen. Zulke passen geven de ziekenhuismedewerker het juiste beveiligingsniveau voor toegang tot de medicijnwagen. De toegang tot de wagens is centraal te beheren, zo hoeft u niet elke wagen apart in te stellen voor elke medewerker. Het slimme slot is in te stellen met een automatische sluitingstijd, zo blijft er geen wagen onbeheerd (open) wanneer een medewerker niet bij de wagen staat. Bij toepassing van uitgebreide software voor de sloten is het gebruik van het slot uit te lezen d.m.v. een digitaal logboek, zo wordt duidelijk wie wanneer toegang tot de medicatiewagen heeft gehad. De RFID paslezer is ook in een variant met een conventionele codeslot optie verkrijgbaar.

Zo’n RFID slot is trouwens ook prima te plaatsen op onze draagbare modulaire medicijncassette. De medicijncassette past uitstekend in onze stalen ladewagens door de ISO-standaard 60/40 afmeting. Onze ladewagens zijn altijd uit te breiden met bestaande accessoires of andere specifieke wensen. Zo maken we onze producten nog slimmer!

Ook behoefte aan deze pientere oplossingen? Bel ons direct +32 572 801 16 of +31 30 20 40 260. 

Deel deze pagina